Hoe stelt u online reservering wijzigen in

In dit artikel leert u hoe u uw gasten de mogelijkheid kunt geven om hun reservering online en zelfstandig te wijzigen.

 

Samenvatting

  1. Hoe werkt het?
  2. Online reservering wijzigen instellen
  3. Wat gebeurt er met reserveringen waarbij een betaling is inbegrepen?
  4. Veelvoorkomende problemen en FAQ


Wat u moet weten

Met online reservering wijzigen kunnen uw gasten bepaalde gegevens van hun reservering (datum, tijdstip, aantal personen, enz.) bijwerken zonder u te hoeven bellen. 

U kunt deze instellingen wijzigen via de webapp of de iOS-app. Android-gebruikers moeten de webapp gebruiken.

 

1. Hoe werkt het?

Zodra online reservering wijzigen is geactiveerd, zien gasten een link in hun bevestigingsmail waarmee ze hun reservering binnen de toegestane termijn kunnen wijzigen. Ze kunnen hun reservering ook wijzigen als deze een vooruitbetaling of creditcardgarantie bevat (tenzij u dit uitschakelt — zie deel 3 hieronder).

Als u handmatige reserveringsbevestiging gebruikt, moet u de reservering opnieuw bevestigen nadat de gast een wijziging heeft aangebracht.

 

2. Online reservering wijzigen instellen

Schakel de optie voor online reservering wijzigen in via uw service-instellingen.

  • Ga naar Instellingen > Service > Beheer > Planning

  • Klik op de service die u wilt bewerken

  • Ga naar het derde tabblad, Online automatisering, en scroll naar beneden naar Wijzigingen

  • Schakel Online reservering wijzigen in 

  • Stel een tijdslimiet in (bijv. 2 uur vóór de reservering)

  • Klik op Opslaan & Sluiten

U kunt er ook voor kiezen deze optie uit te schakelen; u krijgt hierover een waarschuwingspop-up te zien voordat u bevestigt.

 

3. Wat gebeurt er met reserveringen waarbij een betaling is inbegrepen?

Als u online reservering wijzigen inschakelt, kunnen gasten standaard ook reserveringen met een vooruitbetaling of creditcardgarantie wijzigen, zonder contact met u op te nemen. 

U kunt deze specifieke instelling controleren en in- of uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen:

  • Ga naar Instellingen > Service > Beheer > Planning

  • Klik op de service die u wilt bewerken

  • Ga naar het vierde tabblad, Betalingen

  • Schakel Online reservering wijzigen met betaling in of uit.

  • Zorg ervoor dat u uw wijzigingen opslaat.

  • Als deze functie is ingeschakeld, geeft een melding bij de reserveringsgegevens aan dat een reservering met betaling is gewijzigd.

BELANGRIJKE OPMERKING: er wordt geen betaling herberekend, er worden geen nieuwe kosten in rekening gebracht en er vindt geen terugbetaling plaats; het oorspronkelijke betaalde bedrag blijft ongewijzigd. Elke financiële aanpassing moet handmatig door het restaurant worden afgehandeld.
 
 

4. Veelvoorkomende problemen en FAQ

Veelvoorkomende problemen

  • Mijn gast kan zijn/haar reservering niet wijzigen — De tijdslimiet die in uw service-instellingen is ingesteld, is mogelijk al verstreken, of de online wijziging voor reserveringen met betaling is mogelijk niet ingeschakeld voor die service.
  • De reservering is gewijzigd, maar de betaling is niet aangepast — Dit werkt zoals bedoeld; gelieve alle herberekeningen van betalingen handmatig uit te voeren.

FAQ

  • Hoe weet ik of de optie is geactiveerd? — Als de schakelaar in uw instellingen is ingeschakeld en er een tijdslimiet is ingesteld, kunnen uw gasten hun reservering binnen de toegestane termijn wijzigen. 
  • Waarom is de wijzigingslink niet zichtbaar? — Controleer of de optie is geactiveerd en of de bevestigingsmail de juiste inhoud bevat. Als de reservering te dichtbij is (op basis van de ingestelde limiet), wordt de wijzigingslink niet weergegeven. 
  • Hoe accepteer of weiger ik een verzoek tot wijziging van een reservering? — U hebt gekozen voor handmatige bevestiging van reserveringen en heeft zojuist een wijzigingsverzoek ontvangen van een van uw gasten. Deze reservering is daarom gemarkeerd als in behandeling. Om het verzoek te accepteren, klikt u op de statusknop en vervolgens op 'Bevestigd'. Dezelfde procedure geldt als u het verzoek wilt weigeren. Klik in dat geval op 'Geannuleerd'.